Sunday, May 14, 2006

Flat skatt

Jeg er meget stor tilhenger av flat skatt. Flat skatt er definitivt den mest rettferdige skattepolitikken et land kan føre. Flat skatt er en ordning der alle betaler samme prosentandel av lønna si.

Det er bare rett og rimelig at norske borgere skal betale inn en viss sum til fellesskapet for å vise at de er en del av det samfunnet vi lever i. Det er det ingen som er uenige om.

Men det er jo blodig urettferdig at de som har jobbet hardt hele livet for å oppnå en god jobb med høy lønn skal bli straffet for dette. Verdens rikeste land burde jo være en stor forkjemper for utdanning.

Det burde være en selvfølge at når unge velger å bruke mange år av livet sitt på å ta seg en utdanning for å kunne få en godt betalt jobb, eller jobber seg beinhardt oppover i arbeidsmarkedet for å komme i en økonomisk bedre situasjon så skal de få uttelling for dette.

Vi er nødt til å skape et land der folk finner det for godt å investere i. Det er jo forkastelig at ledende nordmenn innen næringslivet trekker ut av Norge fordi systemet vårt er slik at det ikke belønner verdiskapende arbeid. Vi burde hylle mennesker som tar verdiene sine, investerer i norsk næringsliv og skaper gode arbeidsplasser og gjør en innsats for landet vårt. Mennesker som hjelper folk ut av arbeidsledigheten og gir dem en mening med livet, og nye muligheter.

Flat skatt er en rettferdig skatteordning der rike mennesker absolutt betaler betydelig mer i skatt enn fattige men ikke mer enn det som er rettferdig og kan forventes.

Flat skatt er dessuten mye mer oversiktelig, og fører til at skjulte inntekter lettere kommer til beskatning. Det gjør det altså lettere å ta opp kampen mot svart arbeid.

La oss vise at Norge er et land som tar utdanning, hardt arbeid og verdiskapning seriøst. La oss sammen gi et rungende ja til flat skatt.

4 comments:

Anonymous said...

Sier em alle

Kristian Tonning Riise said...

Nei, det er netopp det som er problemet.

Alle sier ikke det. De fleste har ikke skjønt hva flat skatt går ut på og forstår ikke at det er det enkleste, mest oversiktlige og mest rettferdige skattesystemet.

Fredrik said...

Enig, men jeg synes fremdeles frikort skal vaere tilgjengelig.

Kristian Tonning Riise said...

Selvfølgelig. Det er det ingen som er imot.

Hvertfall ikke Høyre. Høyre økte jo frikortgrensen da de satt i regjering.