Sunday, May 14, 2006

Fred, samarbeid og handel? NEI TAKK?

Det er med vemodighet at jeg ser at Norge takker nei til et av de største samarbeids og fredsprosjektene i vår tid. Sosialistene liker å gi utrykk for at de er eksepsjonelle når det kommer til bekjempelse av fattigdom, det de tydeligvis ikke har fått med seg er at EU i dag står for omtrent 60% av all bistanden i verden.
Jeg sier heller JA TAKK!

EU motstanderne er raskt ute med kritikk og grunner til hvorfor vi ikke skal være medlem. EU er ifølge disse usolidariske, miljøsvin og udemokratiske. Dette ser jeg på som svært arrogant når Norge er blant de siste landene i Europa som ikke er medlem. Mesteparten av Europa har funnet det for godt å være med i det meget omfattende samarbeids og fredsprosjektet som EU er. Andre land jobber og sliter for å oppfylle EU’s krav. Mens Sosialistene holder fast på at Norge klarer seg best alene og gjør alt de kan for at vi ikke skal bli medlem.

Sosialistene har tydeligvis ikke forstått ansvaret som kommer med globaliseringen. De har helt åpenbart ikke forstått at de fleste av de avgjørelsene som tas i EU også angår Norge. De har helt opplagt ikke forstått at Norge også er en del av det internasjonale samfunnet.

Det er skremmende men ikke overraskende å se den vanvittige dobbeltmoralen som regjerer blant sosialistene i EU debatten

- Gjennom EØS har vi forpliktelser men Sosialistene vil ikke være med å bestemme selv.

- Sosialistene vil ha høy toll på våre egne varer, men blir forbanna når EU gjør det samme med norsk fisk

- Sosialistene vil at Norge skal ha innflytelse internasjonalt, men vil ikke være med å ta noe ansvar selv.

- Sosialistene vil motarbeide fattigdom, men vil ikke slippe U-landene inn på det internasjonale markedet.

- SV mener at de jobber for studenters rettigheter, men tar ikke noe ansvar for at norske studenter betaler skyhøye priser for utdanning i EU land ved at vi ikke er medlemmer selv.

Det vi ser her er ikke noe annet enn en egoisme fra venstre sida i norsk politikk. Sosialistene er for opptatt med å tenke på norsk landbruk og norsk forurensing at de ikke vil ta del i noe samarbeid som innebærer solidaritet for andre land og et ønske om en markedsøkonomi der alle har muligheten til å være likeverdige deltakere.

Det virker som de fleste sosialistene ikke har hørt om 1. og 2. verdenskrig. De har tydeligvis ikke lagt merke til at vi etter EU har hatt fred i Europa i 50 år. De har heller ikke skjønt at miljø forurensing er et internasjonalt problem og ikke bare er noe som foregår i Norge. Det hjelper pent lite hvor god miljøpolitikk lille Norge har hvis landene rundt oss ikke har det.
Nå er det på tide at folk innser at hvis Norge virkelig skal få innflytelse og påvirkningskraft så er vi nødt til å ta vår del av ansvaret og delta der vi faktisk kan utrette noe og ikke sitte her i vår egen trygge nasjonale mur, men bli medlem av EU og ta utfordringen der den er, der vi virkelig kan utrette noe



Nestleder i Hamar Unge Høyre - Kristian Tonning Riise.

1 comment:

Anonymous said...

Jævla anarkist